Om Leeni design

Vad är Leeni Design? Denna fråga får vi ofta svara på vid hemmapartyn. Här finner ni svaret.

Leeni Design är ett litet finländskt företag i Österbotten. Det är grundat av två småbarnsföräldrar, Christine och Elinor, vilka har ett stort intresse för sömnad och design av barnkläder.


Vems produkter säljer Leeni Design?

Våra produkter är designade och handgjorda av oss och tillverkade av ekologiska tyger, Gots och Oeko-Tex märkta. Vi beställer ej hem tyget om det ej uppfyller våra krav på ekologiskt. Med ekologiska kläder blir våra och barnens kroppar aldrig utsatta för skadliga eller giftiga kemikalier. Detta är speciellt viktigt vid klädval åt barn, eftersom deras hud är extra känslig. Vi erbjuder unika, färgglada och handgjorda kläder för barn i alla åldrar. Våra kläders design är anpassad för barnens livliga vardag, vilket gör våra produkter till utmärkta val för den med lekglädje. Våra produkter kan även fås i större storlekar för såväl kvinnor som män. Även förälder-barn matchning är möjlig hos oss, eftersom det är vi själva som syr produkterna.

Du finner UNIKA produkter i mindre skala på vår webbshop, dvs produkterna finns troligen inte färdiga i lager, utan tillverkas i samband med beställning. Därför kan det finnas någon produkt i endast ett exemplar. Vi tar tillvara varje stuvbit och tillverkar unika produkter. Hittar du en produkt med ditt favorittyg, men det finns ej rätt storlek eller modell, är det möjligt att ta kontakt med oss för att höra om vi har mer av tyget, som kunde kombineras till er egen unika design.

Det finns dock ett litet fåtal produkter som vi själva ej har tillverkat. Dessa är bland annat ett litet urval ekologiska leksaker och norska Made by Runis symönster. Dessa symönster är vi de första i Finland med att sälja.


GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) är en internationell märkning för kläder och textilier. För att ett tyg skall bli GOTS certifierat bör hela kedjan vara kontrollerat godkänd. Detta innebär ett ekologiskt och miljövänligt perspektiv på bomullsodling, plockning, spinning och beredning. Det är mycket stränga regler för användning av kemikalier i hela tillverkningsprocessen och hårda sociala krav för arbetarna. Väljer du GOTS märkta tyger och kläder vet du att dessa tillverkats med hänsyn till miljö samt genom socialt ansvar i hela processen.


OEKO

Oeko-Tex är ett internationellt kontrollsystem. Detta kontrollsystem garanterar att tyger och kläder inte innehåller några skadliga ämnen, som kan vara skadliga för vår hud och hälsa. Oeko-Tex omfattar själva produktionsprocessen och efterbehandlingarna, men har inga krav på arbetarnas villkor eller att produkten tillverkats av ekologisk bomull. Oeko-Tex Standard 100 har sådana krav på sina produkter så du som konsument kan känna dig trygg. Oeko-Tex tillsammans med GOTS är en av de miljövänligaste märkningarna en produkt kan ha.


EKOLOGISK BOMULL

En ekologiskt klassad bomullsodling använder inte bekämpningsmedel eller påskyndande gödningsmedel. Detta är bra både för naturen, bomullsarbetarna och textilarbetarna som syr kläderna. Den ekologiska bomullen är starkare än vanligt odlad bomull, vilket gör den mera slitstark och därför är ekologiska kläder en bra investering.

Leeni Design Christine och Elinor

Christine & Elinor

Leeni Design