Tietoa Leeni designistä

Mikä Leeni Design on? Tähän kysymykseen saamme usein vastata kotiesittelyissä. Täältä löydätte vastauksen.

Leeni Design on pieni suomalainen yritys Pohjanmaalla, jonka ovat perustaneet, Christine ja Elinor, pienten lasten vanhemmat. Meillä on suuri innostus ompeluun ja lastenvaatteiden suunnitteluun.


Kenen tuotteita Leeni Design myy?

Suunnittelemme ja teemme itse tuotteet, sekä kaikki tuotteemme ovat tehty ekologisista, Gots ja Oeko-tex merkityistä kankaista. Tilaamme kotiimme kangasta vain, jos se täyttää meidän kriteerimme. Ekologisilla vaatteilla meidän ja lapsen vartalo ei altistu haitallisille tai myrkyllisille kemikaaleille. Tämä on erityisesti tärkeää muistaa lasten vaatteiden valitsemisessa koska heidän ihonsa on erittäin herkkä. Tarjoamme uniikkeja, värikkäitä ja käsintehtyjä vaatteita kaiken ikäisille lapsille. Meidän vaatteemme on suunniteltu päivittäiseen käyttöön, joten tuotteemme ovat hyvä vaihtoehto leikkiville lapsille. Meidän valikoimaamme sisältyy myös kokoja sekä miehille että naisille. Meidän on myös mahdollista sovittaa vanhempien ja lasten vaatteet yhteen, koska me ompelemme tuotteemme itse.

Meidän verkkokaupastamme löydätte uniikkeja tuotteita pienissä määrissä, koska tuotteemme ei löydy varastosta, vaan ompelemme ne, kun tilauksia tehdään. Sen takia meillä voi olla joku tuote, jota on vain yksi kappale olemassa. Me otamme talteen kaikki pienet palat, joka jää ompelusta yli ja yritämme saada yhteen uniikkeja tuotteita näistäkin. Jos löydät lempikangasta meidän sivuiltamme, mutta et oikeaa kokoa tai mallia, voitte aina ottaa yhteyttä meihin ja kysyä jos kangasta löytyisi lisää ja riittäisi teidän omaan suunnitteluunne.

Meidän verkkokaupastamme löydätte kuitenkin pieniä määriä tuotteita, joita emme ole tehneet. Niihin kuuluvat esimerkiksi meidän pieni valikoimamme luomuleluja ja norjalaisia ompelukaavoja, Made by Runi nimellä. Olemme ensimmäiset Suomessa, jotka myyvät näitä ompelukaavoja.


GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) on kansainvälisesti johtava standardi ekologisille vaatteille ja tekstiileille. Ennen kuin kangas saa GOTS sertifikaatin, koko tuotantoketju tarkastetaan hyväksytysti. Tällä pyritään varmistamaan ekologinen ja luonnonmukainen tuotanto, mikä estää kemikaalien käytön viljelyssä ja puuvillan jalostuksessa. Ostaessasi GOTS merkittyjä kankaita ja vaatteita tiedät, että ne ovat valmistettu luontoa silmällä pitäen ja työntekijöiden työolot huomioon ottaen.


OEKO

Oeko-Tex on kansainvälinen valvontajärjestelmä, jolla varmistetaan, että kankaat ja vaatteet eivät sisällä mitään haitallisia aineita, jotka voivat olla vaarallisia ihollemme sekä terveydellemme. Oeko-Tex merkintä kattaa koko tuotantoprosessin mutta ei tarkastele työntekijöiden työoloja tai onko tuotteet valmistettu luomupuuvillasta. Oeko-Tex Standard 100 pyrkii vaatimuksillaan varmistamaan, että kuluttaja voi käyttää tuotetta turvallisesti. Oeko-Tex on GOTSin kanssa yksi ympäristöystävällisimmistä leimoista, jonka tuotteet voivat saada.


EKOLOGISK PUUVILLA

Ekologisesti luokiteltu puuvillaviljely ei käytä torjunta-aineita tai haitallisia lannoitteita. Tämä on hyvä sekä luonnolle, puuvillantyöntekijöille että tekstiilityöntekijöille, jotka ompelevat vaatteita. Ekologinen puuvilla on vahvempi kuin tavallinen viljelty puuvilla, ja tämä tekee sen kestävämmäksi. Sen takia ekologiset vaatteet ovat hyvä investointi.

Leeni Design

Christine & Elinor

Leeni Design